Κυριακή 16 Αυγούστου 2015

Τροπολογία για το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών / Εθελοντική κατάταξη γυναικών


Τροπολογία για το συνταξιοδοτικό των στρατιωτικών 

Ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας ανακοίνωσε κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στις επιτροπές ότι με βάση τροπολογία που κατέθεσε για το συνταξιοδοτικό των δημοσίων υπαλλήλων και των στρατιωτικών προβλέπεται ότι οι τελευταίοι παίρνουν σύνταξη στα 58, με 40 χρόνια υπηρεσία.
 
Σύμφωνα με όσα είπε η ρύθμιση αυτή προβλέπεται στην σχετική τροπολογία που κατέθεσε.
 
Αν περάσει η τροπολογία σημαίνει ότι όποιος στρατιωτικός θελήσει να φύγει πριν από τα 58 από τις ΕΔ, θα πρεπει να περιμένει να φθάσει σ΄ αυτή την ηλικία για να αρχίσει να εισπράττει την όποια σύνταξη.
 
 ----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εθελοντική κατάταξη γυναικών εξήγγειλε ο ΥΕΘΑ Πάνος Καμμένος από την Τρίπολη, όπου βρέθηκε για την τελετή ορκωμοσίας των νεοσυλλέκτων οπλιτών της 2015 Δ'  ΕΣΣΟ.
Εξετάζεται το ενδεχόμενο οι γυναίκες που θα επιλέγουν να καταταχθούν, να πριμοδοτούνται με μόρια για διαγωνισμούς του δημοσίου.
Όλες οι υπηρεσίες των Αθηνών και των άλλων μεγάλων αστικών κέντρων μπορούν να καλυφθούν από τις γυναίκες που θα καταταγούν ,απελευθερώνοντας έτσι μεγάλο αριθμό προσωπικού που θα μπορέσει να προωθηθεί σε μονάδες της μεθορίου όπου υπάρχουν πραγματικές ανάγκες.
Πηγή: Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου